در این پژوهش روند ورود و خروج انرژی در باغهای مکانیزه برای تولید برگ سبز چای در منطقه چایکاری غرب استان گیلان بررسی شد. در این پژوهش، 9 باغ منتخب شامل 5 باغ با سیستم آبیاری بارانی و 4 باغ دیم (بدون آبیاری) در دورهی رشد گیاه چای، در سال 1392 موردمطالعه قرار گرفتند. انرژیهای ورودی برای تولید برگ سبز چای در باغهای آبی و دیم به ترتیب برابر 44425 و 18070 مگاژول در هکتار و انرژی خروجی 11360 و 6100 مگاژول در هکتار تعیین شدند. کودهای شیمیایی با حدود 50 و 75 درصد بیشترین سهم از انرژی ورودی را به ترتیب در باغهای آبی و دیم بر عهده داشتند. سهم انرژیهای تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر از کل انرژی ورودی در باغهای آبی 92/3 و 08/96 درصد و در باغهای دیم 9/4 و 1/95 درصد بود. کارآیی مصرف انرژی در باغهای آبی و دیم به ترتیب برابر 268/0 و 335/0 بهدست آمد. مقدار بهرهوری انرژی کمتر از یک و همچنین منفی بودن انرژی خالص در تمام باغهای آبی و دیم نشان میدهد که انرژی مصرفی در تولید برگ سبز چای کارآیی مناسبی ندارد. بهطورکلی باغهای دیم ازنظر تمام شاخصهای انرژی وضعیت بهتری نسبت به باغهای آبی داشتند.
صلواتیان, سید بابک, & مجد سلیمی, کوروش. (1398). ارزیابی و مقایسه کارایی انرژی در باغهای مکانیزه چای (مطالعه موردی منطقه غرب استان گیلان). چای و دمنوش های گیاهی, 2(1), 37-47.
MLA
سید بابک صلواتیان; کوروش مجد سلیمی. "ارزیابی و مقایسه کارایی انرژی در باغهای مکانیزه چای (مطالعه موردی منطقه غرب استان گیلان)". چای و دمنوش های گیاهی, 2, 1, 1398, 37-47.
HARVARD
صلواتیان, سید بابک, مجد سلیمی, کوروش. (1398). 'ارزیابی و مقایسه کارایی انرژی در باغهای مکانیزه چای (مطالعه موردی منطقه غرب استان گیلان)', چای و دمنوش های گیاهی, 2(1), pp. 37-47.
VANCOUVER
صلواتیان, سید بابک, مجد سلیمی, کوروش. ارزیابی و مقایسه کارایی انرژی در باغهای مکانیزه چای (مطالعه موردی منطقه غرب استان گیلان). چای و دمنوش های گیاهی, 1398; 2(1): 37-47.