با توجه به خسارت قابل توجه کنه قرمز پا کوتاه (Brevipalpus obovatus Donnadieu)، کنترل مؤثر این آفت اهمیت بسزایی دارد. در این مطالعه، ساپونین از هسته بذر چای استخراج و خالصسازی شد و آزمایشهای مربوط به تأثیر ساپونین بر مرگ و میر و ویژگیهای زیستی فرم بالغ کنه انجام گرفت. قالب آزمایشی بر پایه طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار و تجزیه دادهها با استفاده از نرمافزار SAS و مقایسه میانگین آنها به روشLSD انجام گرفت. برگها در محلول 01/0 درصد ترایتون حاوی غلظتهای مختلف 0، 1/0، 2/0، 4/0، 8/0، 6/1 و 2/3 درصد ساپونین فرو برده و سپس روی کاغذ صافی خشک شدند. برای هر غلظت 15 کنه بالغ روی 3 برگ در شرایط اتاق قرار گرفت. مرگ و میر کنهها در فواصل زمانی 24 تا 72 ساعت ثبت شد، سپس با نرم افزار Polo-PC مقادیرLC10، LC30 و LC50اندازهگیری شد. نتایج تعیین خلوص نشان داد که درصد خلوص ساپونین استخراج شده80 درصد است. مقدار غلظت لازم برای مرگ و میر در کنه قرمز چای در بازههای زمانی 24، 48 و 72 ساعت به ترتیب 64/1، 31/1 و 87/0 درصد به دست آمد. نتایج تأثیر ساپونین بر دوره زیستی نشان داد که اضافه کردن آن به رژیم غذایی کنهها سبب افزایش 6 روزه طول دوره زیستی نسبت به تیمار شاهد میشود. نتایج سنجش فعالیت استراز و اندازهگیری تعیین میزان ذخایر غذایی در کنههای تغذیه شده با ساپونین نسبت به تیمار شاهد نشان داد که فعالیت استراز در کنههای تیمارشده افزایش یافته و میزان پروتئین و گلیکوژن کاهش پیدا کرد.