تأثیر نوع و مقدار کود پتاسیمی بر عملکرد و درصد ماده جامد برگ سبز چای

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 پژوهشکده چای، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، لاهیجان-ایران

2 پژوهشکده چای، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

چکیده

به‌منظور مطالعه اثر مقادیر و منابع مختلف کود پتاسیم بر برخی شاخص‌های کمی و کیفی گیاه چای، آزمایشی در قطعه هیبریدی ایستگاه تحقیقات چای فشالم (گیلان) با هفت تیمار در سه تکرار در قالب طرح آماری بلوک‌های کامل تصادفی به مرحله اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش بر مبنای K2O عبارت بودند از: K0 (شاهد)، 100 K(مصرف پتاسیم از منبع کلرور پتاسیم)، 100K (مصرف پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم)، 150K (مصرف پتاسیم از منبع کلرور پتاسیم)، 150K (مصرف پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم)، 200K (مصرف پتاسیم از منبع کلرور پتاسیم) و 200K (مصرف پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم). نتایج حاصله از اجرای آزمایش نشان داد که مقادیر کود پتاسیم و نوع کود از منبع کلرور پتاسیم بر عملکرد برگ سبز چای اثر معنی‌داری داشتند و تیمار 100 کیلوگرم کود پتاسیم بهترین تیمار تشخیص داده شد؛ اما نوع و مقدار کود پتاسیم بر درصد ماده خشک تأثیر معنی‌داری نداشتند.    

کلیدواژه‌ها