پژوهشکده چای، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، لاهیجان-ایران
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی محلولپاشی عناصر غذایی بر بهبود شاخصهای کیفی چای در ایستگاه تحقیقات چای شهید اسلامی شهرستان لاهیجان در سال 1393 اجرا شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار در 4 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل شاهد (محلولپاشی با آب مقطر)، محلولپاشی اوره، روی، مس و منیزیم و ترکیبی از آنها، هر کدام با غلظت (5 در هزار) بودند. نتایج نشان داد که اثر تیمارها بر مقدار عناصر نیتروژن، پتاسیم، مس و روی موجود در برگ سبز چای (01/0≥ p) و بر مقدار منیزیم برگ سبز چای (05/0≥ p) معنیدار و بر مقدار فسفر برگ غیرمعنیدار بود. همچنین محلولپاشی، بیشترین تأثیر را بر ویژگیهای رویت، رنگ نوشابهی چای، عطر، طعم و رنگ تفالهی چای خشک داشت. بیشترین اثر تیمارها بر امتیاز کل چای خشک، مربوط به تیماری بود که مس و روی و ترکیبی از آن دو با منیزیم بهکار برده شده است.
طالبی, علی, شیرینفکر, احمد, & مجد سلیمی, کوروش. (1398). بهبود شاخصهای کیفی چای با محلولپاشی عناصر غذایی در شرایط آبیاری تکمیلی. چای و دمنوش های گیاهی, 2(1), 9-13.
MLA
علی طالبی; احمد شیرینفکر; کوروش مجد سلیمی. "بهبود شاخصهای کیفی چای با محلولپاشی عناصر غذایی در شرایط آبیاری تکمیلی". چای و دمنوش های گیاهی, 2, 1, 1398, 9-13.
HARVARD
طالبی, علی, شیرینفکر, احمد, مجد سلیمی, کوروش. (1398). 'بهبود شاخصهای کیفی چای با محلولپاشی عناصر غذایی در شرایط آبیاری تکمیلی', چای و دمنوش های گیاهی, 2(1), pp. 9-13.
VANCOUVER
طالبی, علی, شیرینفکر, احمد, مجد سلیمی, کوروش. بهبود شاخصهای کیفی چای با محلولپاشی عناصر غذایی در شرایط آبیاری تکمیلی. چای و دمنوش های گیاهی, 1398; 2(1): 9-13.