تأثیر استفاده از روش‌های تغذیه‌ای بر تغییرات برخی از متابولیک‌های ثانویه عصاره گل محمدی (Rosa damascene Mill)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

چکیده

فلاونوئید ها و سایر ترکیبات فنلی انتشار وسیعی در گیاهان دارند و فعالیت بیولوژیک متنوع این ترکیبات ازجمله آنتی‌اکسیدانی، آنتی میکروبی، ضدالتهاب آن‌ها در بسیاری از بررسی‌های گزارش‌شده است. ترکیبات فنلی با داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی و آنتی رادیکالی می‌توانند نقش مهمی در نگهداری محصولات غذایی و حفظ سلامتی انسان ایفا نمایند. گل محمدی گیاهی دارویی با نام علمی Rosa damascene Mill است و در مناطق مختلف کشور به‌صورت طبیعی وجود دارد. تحقیق حاضر به‌منظور بررسی و مقایسه ترکیبات فلاونوئیدی گونه گل محمدی تحت تأثیر دو نوع کود (دامی و کود شیمیایی) انجام‌شده است. در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا عصاره‌گیری پس از برداشت گل‌ها عصاره‌گیری به روش خیساندن در اتانول %70 انجام شد و سنجش ترکیبات مهم عصاره از جمله ترکیبات فلاونوئیدی با آزمون‌های مربوطه صورت گرفت. تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت نتایج آزمون فیتوشیمیایی وجود ترکیبات ثانویهای مانند تانن، آنتوسیانین و فلاونوئید و عدم وجود آلکالوئید را تأیید کرد. بر اساس نتایج میزان ترکیبات فلاونوئیدی موجود در نمونهای که کود شیمیایی به‌کاربرده شده بود کمی بیشتر از نمونه تحت تیمار کود دامی بود.  

کلیدواژه‌ها